BEZWAAR UWV

UWV bezwaar

Is er door het UWV een beslissing genomen waarmee u het niet eens bent? De beslissing kan bijvoorbeeld gaan over uw rechten en plichten met betrekking tot uw uitkering (WW, Ziektewet, WIA (WGA of IVA), WAO, Wajong, WAZO of ZEZ), maar ook over een boete die u moet betalen volgens het UWV. Het is in dat geval verstandig om in bezwaar te gaan tegen het besluit van het UWV. U kunt bezwaar maken tegen alle officiële beslissingen van het UWV. In de brief staat beschreven hoe u bezwaar moet indienen. De beslissing waartegen u bezwaar maakt van UWV, blijft gelden totdat het UWV een beslissing op bezwaar heeft genomen naar aanleiding van uw bezwaarschrift bij UWV.

UWV bezwaar

U moet binnen 6 weken uw bezwaarschrift bij UWV indienen. Deze bezwaartermijn begint te lopen nadat de brief met de beslissing is verzonden. Dient u buiten de bezwaartermijn het bezwaarschrift in, dan wordt uw bezwaarschrift door UWV niet in behandeling genomen. Soms is de bezwaartermijn korter, namelijk 2 weken. Het indienen van het bezwaarschrift doet u online of per post. In het bezwaarschrift moet u duidelijk uitleggen waarom u het niet eens bent met de beslissing van het UWV. Als het mogelijk is, kunt u bewijsstukken meesturen. Nadat u het bezwaarschrift hebt ingediend, ontvangt u een ontvangstbevestiging van het UWV. Naar aanleiding van uw bezwaar beoordeelt UWV uw situatie opnieuw. Het UWV kan u uitnodigen voor een hoorzitting, waarin het bezwaarschrift besproken zal worden met u en waar u vragen kunt stellen aan het UWV. Binnen 13 weken neemt het UWV een beslissing op uw bezwaar, welke u per post zult ontvangen. Het UWV neemt binnen 17 weken een beslissing op bezwaar als er medische redenen in het bezwaarschrift zijn genoemd.

Als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar van UWV, hebt u de mogelijkheid om een beroepsprocedure bij de rechtbank op te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *