Een echtscheiding vredig afronden? Doe dat met mediation

mediator scheiding

Dat een echtscheiding voor elke betrokkene een heftige gebeurtenis is, is nogal een understatement. Het heeft niet alleen veel impact op het moment zelf, naderhand gaat je leven er ook nog eens heel anders uitzien. Hoe je leven na de scheiding zal zijn hangt grotendeels af van hoe de scheiding tot stand komt. Daarmee bedoelen we: gaan jullie met ruzie uit elkaar, of gaat het een en ander toch nog wel in goed overleg? Het spreekt voor zich dat dit laatste veel fijner is voor jullie en jullie eventuele kinderen. Mochten jullie allebei bereid zijn om te overleggen en compromissen te sluiten, dan kun je een mediator je scheiding mede laten afhandelen. Dit kun je zeg maar zien als vriendelijk alternatief voor de situatie waarin je beiden een eigen advocaat inzet. Waarom dat zo vriendelijk en gunstig kan uitpakken lees je hieronder. 

mediator scheiding

Een mediator inzetten biedt deze voordelen

Wanneer je als scheidend koppel besluit samen één mediator in te zetten, dan hebben jullie daar om de volgende redenen baat bij:

• Veel ruzie wordt doorgaans voorkomen. Want waar advocaten de partijen vaak juist verder uit elkaar drijven, daar kom je met een mediator juist nader tot elkaar.

• Het inhuren van één mediator is uiteraard veel goedkoper dan twee advocaten.

• Met een mediator bereik je een oplossing die voor beide partijen te accepteren valt.

• Afspraken die je onder begeleiding met een mediator maakt komen ook in het echtscheidingsverzoek bij de rechter. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*