Een goede bedrijfsadvocaat: reuze handig bij de meest onverkwikkelijke situaties

faillissement aanvragen

Natuurlijk zullen grote bedrijven die met veel juridische kwesties te maken zullen krijgen deze stap het snelst zetten, maar toch: in principe is het samenwerken met een vaste bedrijfsadvocaat voor nagenoeg elke onderneming een echte aanrader. Als je immers een onderneming runt waar enkele of vele werknemers actief zijn, dan kom je soms in situaties terecht waarin sprake blijkt te zijn van een juridisch geschil. Dit kan zelfs gebeuren wanneer je hier in het geheel geen schuld aan hebt. Een advocaat kan je daarnaast van dienst zijn bij situaties waarvan je natuurlijk hoopt dat ze nooit zullen voorkomen, zoals een faillissement aanvragen of een lastige kwestie omtrent de werkgeversaansprakelijkheid.

Aanvraag faillissement

Een mogelijke aanvraag voor een faillissement komt natuurlijk nooit zomaar helemaal uit de lucht vallen. In principe kan het niet anders of je hebt te maken met forse schulden bij meerdere schuldeisers. Ondertussen zijn de vooruitzichten meestal ook niet al te positief als je een faillissementsaanvraag overweegt. Toch kan het zijn dat je twijfelt of je deze rigoureuze stap wel echt moet nemen. Een ervaren zakelijke advocaat kan je hier dan bij uitstek over adviseren. Wie weet ziet de advocaat nog wel een slimme uitweg uit de benaderde financiële situatie.

faillissement aanvragen

Kwesties omtrent de werkgeversaansprakelijkheid

Zoals je weet houdt de werkgeversaansprakelijkheid in dat je als werkgever aansprakelijk kunt worden gehouden als er onverhoopt op of rond de werkvloer een ongeluk gebeurt met een van je werknemers. Echter is ieder ongeluk en elk geval van medisch letsel uniek. Het is daarom niet altijd duidelijk vast te stellen in hoeverre de werkgeversaansprakelijkheid wel echt geldt. Wil je hierover deugdelijk advies bij een onverhoopt ongeval of ben je overtuigd van je gelijk in een bepaalde kwestie? Dan kan een advocaat arbeidsrecht je hierbij uitstekend adviseren of helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *