Wat betekent re-integratie tweede spoor?

Er zijn steeds meer juridische vakjargon wat onbekend is voor de meeste mensen. Als specialist in de juridische wereld is het belangrijk om je geheugen op te frissen. In dit artikel wordt er besproken wat een reintegratie tweede spoor betekent. Bron: adxpert.nl

Wat betekent het begrip?

Zowel de werkgever als werknemer zijn verantwoordelijk voor een goed uitgevoerde re-integratie van de zieke werknemer. Als – na alle inspanningen- toch blijkt dat de werknemer niet meer terug kan op de oude werkplek, dan vindt er een re-integratie op tweede traject plaats.

Hiermee probeert de werkgever toch nog een goede en juiste plek te kunnen vinden voor de werknemer. De werknemer moet ook proactief zoeken en er wordt verwacht dat hij/zij ook moeite gaat doen om de juiste plek te kunnen vinden.

Extra hulp

Meestal komen de werkgever en werknemer er niet 100% uit. Als er sprake van zo een misverstand is, dan kan het lonen om samen te werken met partners die vakkundig kennis hebben.

Op basis van deze samenwerking voorkom je onduidelijkheden en ongelijkheden. De werkgever kan immers druk zetten op de werknemer en vaak is er ook sprake van overmacht. Zodra een partner met het proces bemoeit, kunnen beide partijen op de beste manier behandeld worden, dat is super fijn toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *