Zijn er dingen waar je op moet letten?

VOG

Bij een vog aanvragen zijn er geen dingen waar je op kunt letten, het enige wat je kan doen is de aanvraag indienen en dan moet je er op wachten. Wel is er een hoop informatie op internet te vinden, maar is deze informatie allemaal juist? Het is niet overbodig om te vertellen dat er maar een dienst is die alle aanvragen behandelt, al heb je het vermoeden dat het er mee zijn. Doe je een aanvraag bijvoorbeeld via vog-aanvraag.info komen ook deze aanvragen bij de dienst Juistis terecht.

VOG

Hoe word je aanvraag bekeken door Justis?

Heb je geen strafbare feiten gepleegd dus geen strafblad dan zal je in de meeste gevallen na de vog aanvragen deze ook krijgen. Heb je wel een strafbaar feit gepleegd dan wordt er gekeken of dit van invloed is op de functie die je gaat uitoefenen. Ben je chauffeur dan zijn er andere dingen belangrijk dan voor bijvoorbeeld een bankmedewerker. Zo heeft iedere beroepsgroep zijn eigen kenmerken en feiten die je niet gepleegd mag hebben om de verklaring te krijgen.

Wordt er op een plek gekeken bij een aanvraag?

Natuurlijk moeten wel betrouwbare bronnen worden geraadpleegd, ga je een vog aanvragen dan wordt er gecontroleerd bij verschillende bronnen om uit te sluiten dat er verkeerde informatie naar boven komt. Het systeem van Justitie is in ieder geval altijd een van de bronnen die wordt geraadpleegd, daarnaast is de politie nog een mogelijkheid of de Reclassering. Maar als je een delict hebt gepleegd in het buitenland wordt deze ook bekeken. In binnen en buitenland wordt er geïnformeerd bij een aanvraag.